Orbánista lett az amerikai nagykövet

Megosztás

David Cornstein az Amerikai Egyesült Államokat képviseli Budapesten, ám tettei egyre inkább arra engednek következtetni, hogy ő inkább a magyar kormányt képviseli Washingtonban, nem az amerikaiakat Budapesten. Erre a New York Times egyik cikke is rávilágít, amiben arról írnak, Cornstein rendszeresen akadályozza a magyar kormánnyal szemben kritikus üzenetek eljuttatását Washingtonba és sokszor képvisel a külügyminisztériumáétól eltérő álláspontot, ami egy diplomatánál kirívó.

Az amerikai lap cikkében két kirívó esetet is kiemel a 444.hu:

  1. Áprilisban a magyar kormány meghívására Budapestre érkeztek kongresszusi képviselők munkatársai. Amerikai diplomaták úgy alakították, hogy ne csak a sikerszöveget mantrázó kormányzati szereplőkkel találkozzanak, hanem legalább 45 perc legyen, amikor magyar civil szervezetek a korrupcióról és a jogállam leépítéséről mondják el nekik a véleményüket.
    Erre a megbeszélésre toppant be hívatlanul Cornstein, kezébe vette a beszélgetés fonalát, és elmondta, hogy ő aztán nem lát korrupciót.
  2. Cornstein nem nagyon fogta vissza magát, amikor az Orbánhoz fűződő személyes kapcsolatáról kérdezte a Times. Elmesélte például, hogy amikor hazafelé repültek a Trump-találkozóról a miniszterelnök különgépén, akkor a hosszú naptól kimerült két férfi „alsóneműre vetkőzött, szunyókált és trécselt a kanapékon”.

Megosztás

Related posts