Kik lehetnek Miskolc alpolgármesterei?

Megosztás

Bár a pontos dátumot még nem lehet tudni, de záros határidőn belül várható az alpolgármesteri címeket is eldöntő közgyűlés. Természetesen bárhogy alakulhat a tisztségek sorsa, azonban összeszedtük a legesélyesebb jelölteket.

Azt tudjuk, hogy bejelentése alapján Veres Pál polgármester nyilatkozata szerint három – különböző szakterületű – alpolgármestert szeretne maga mellett tudni:

  • Egy főt a baloldali pártok soraiból
  • Egyet a civil szféra felől (hiszen nekik is sokat köszönhet a jelenlegi önkormányzat)
  • És egy főt a jobboldalról

A baloldalról az egyik legesélyesebb jelölt Simon Gábor vagy Mokrai Mihály, aki már töltött be alpolgármesteri tisztséget 2010 előtt is. Így ő lehet az egyetlen, akinek van alpolgármesteri tapasztalata. Úgy hírlik, hogy Simon nem biztos hogy el tudja vállalni a feladatot, mivel eléggé leterhelik jelenlegi feladatai is, de természetesen bármikor rendezheti feladatköreit, hogy be tudja tölteni ezt az újabb szerepet.

A civilek irányából Varga Andreát üdvözölhetjük, szinte tuti befutó. Amellett hogy a miskolci civil szervezeteket és az önkormányzatot összekapcsoló erő lehet, hosszú idő után ismét egy női alpolgármestere lehet a városnak.
(javítva, a szerk.)

A jobboldalról Badány Lajos a legesélyesebb, ő a miskolci Jobbik legfőbb összetartó ereje, de Révész Péter is simán szóba kerülhet.

Bár még tényleg semmi sincs kőbe vésve, de valahogy így képzelhető el a felállás az alpolgármestereket illetően, akik az önkormányzat élén Veres Pált fogják segíteni a városvezetésben. Pontos időpontot az ezt eldöntő közgyűlésre azonban hiába várunk addig, amíg nem rendeződnek a dolgok Szopkó Tibor és Dr. Kiss János képviselőjelöltek között a 10. választókerületben.

Megosztás

Related posts