Karácsony Gergely kitűzte a kurd zászlót

Megosztás

A főpolgármester így jelezte, egyetért a kurdok védelmében felvonuló tiltakozókkal. Tüntettek Matteo Salviniért is Budapesten.

Mintegy százan vettek részt azon a tüntetésen, melyet a török offenzíva elleni tiltakozásként tartottak szombaton, Budapesten -írja a 444.hu. A tüntetők – akik a magyar kormány védhetetlen törökpárti állásfoglalása ellen is demonstráltak – végig vonultak Kossuth térről a Blaha Lujza térig,   Elhaladtak a Városháza épülete előtt is, ahonnan az egyik ablakból Rojava, azaz a szíriai kurd autonóm régió zászlaját lengették ki. Később Karácsony Gergely, Budapest új főpolgámestere írta ki Facebookra, hogy az ablak az ő dolgozószobája volt, és békepárti polgármesterként kötelességének érezte, hogy kiálljon a kurdok mellett. 

A tüntetés résztvevői egyben azt is követelték, hogy a magyar kormány ne fogadja Recep Tayyip Erdoğan török államfőt november hetedikén- tette hozzá a portál. A tervek szerint a török elnök akkor repül majd Budapestre, és a szombati megmozdulás szervezői azt ígérték, hogy ha Erdogan tényleg jön, akkor sokkal többen lesznek az utcákon aznap.  Szombaton ugyanakkor Matteo Salvini mellett is szolidaritási tüntetést tartottak Budapesten: az Origo szerint rengetegen vettek részt az eseményen, amin Bayer Zsolt mondott beszédet, háttérben a CÖF zászlójával.

Népszava.hu

Megosztás

Related posts