A Magyarországon iskolát nyitó erdoğanista alapítványnak még a radikális iszlámhoz is köze van

Megosztás

A magyar kormány engedélyével iskolát hozhat létre a török kormány, pontosabban Erdoğan egyik alapítványa.

24.hu remek körképet készített a Maarif Alapítvány egyéb országokban folytatott tevékenységéről, amelyből kiderült, hogy a török kormány által támogatott iskolák melléktevékenységként az Erdogan-rendszer népszerűsítésén dolgoznak.

Az sem mellékes körülmény, hogy mivel a propagandisztikus “tanári” munka keveseket vonz, ezért Törökországban a tanári pályától távol álló szakmában dolgozó, de a kormányhoz lojális embereket képeznek át.

Részben ebből fakadhatott az a botrány is, mikor Albániában az egyik “tanár” a diákokkal nézette meg az Iszlám Állam terrorszervezet videóit, amit úgy magyarázott el, hogy a terroristák csak az iszlámot akarják védelmezni.

Az alapítvány mellett a török “soft power” részeként tevékenykedik az Európai Török Demokraták Uniója (UETD), szintén a török kormány támogatásával.

Németországban a titkosszolgálatok is figyelik a szervezetet, ugyanis annak tagjai nem csak az Erdogan-rendszert, és annak diktatórikus berendezkedését népszerűsítik, hanem jelentéseket is készítenek a Törökországból Németországba emigrált török ellenzékiekről. A szervezetet kockázatosnak nevezik több európai országban.

Az Orbán-kormány most ennek a körnek biztosít lehetőséget, hogy iskolát hozzon létre Magyarországon.

Megosztás

Related posts