Polték szomszédjában vásárolt balatoni luxusapartmant a győri szexbotrány kulcsfigurája

Megosztás

Rákosfalvy Zoltán, a Győr polgármesterének, Borkai Zsoltnak az ügyeit intéző és vele együtt szexpartin lelepleződött ügyvéd ugyanabban a balatoni luxus appartmanházban vett üdülőt, ahol ingatlantulajdonos lett Polt Péter és a felesége is. Az ingatlanvásárlásokról három éve számoltunk be, az appartmanok ma is Polt, illetve Rákosfalvy nevén vannak – olvashatjuk az Átlátszó.hu-n.

Győr fideszes polgármesterének ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán ugyanabban a balatonfüredi luxus appartmanházban vett üdülőt, ahol Polt és neje is megvásárolt egy ingatlant. A vásárlásokról három évvel ezelőtt számoltunk be:

A Népszabadság még 2016-ban szúrta ki, hogy Polt Péter a feleségével együtt megvett egy „Örökpanorámás luxusingatlanként” hirdetett lakást Balatonfüreden, egy, a tó partján felhúzott, két épületrészből álló apartmanházban. Az ingatlannak wellness részlege is van fedett medencével és szaunákkal, valamint pihenőligettel. A sajtóban megjelent hírek szerint a 62 négyzetméteres lakásért a hozzá tartozó 6,7 négyzetméteres terasszal 70 millió forintot fizettek Polték, de a legfőbb ügyész szerint a vételár kevesebb volt.

Az Átlátszó kíváncsi volt arra, hogy kik költöztek be Polték mellé a luxus appartmanházba, ezért a tulajdoni lapok alapján megnéztük az A és a B épületrész lakóit is. Az előbbiben jászsági milliárdos üzletemberekre, tehetős ügyvédekre és Kisteleki István sportvezetőre akadtunk, a másik házrész lakóiról pedig itt olvashat.

Utóbbiban szerepelt a győri, jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán, aki a városi önkormányzattal és a Fidesz parlamenti frakciójával is szerződéses kapcsolatban állt.

Friss tulajdoni lap lekérésével ellenőriztük: a kérdéses ingatlan – egy 81 négyzetméteres üdülő 13,4 négyzetméteres terasszal – jelenleg is a győri jogászemberé, 2016-ban vásárolta. A legfőbb ügyész legfrissebb vagyonnyilatkozatában pedig szintén szerepel a sajátja – ami viszont “csak” 62 négyzetméter, és a terasz sem olyan nagy, mint Rákosfalvyé.

A Magyarországon megengedett 11 kaszinókoncesszió közül hármat is elnyert Rákosfalvy.  A tendert megnyert Treff-Klub Kft.-t nem sokkal korábban vette meg az ügyvéd, az ügyvezető pedig Kruppa Zsolt lett. Kruppa neje érdekelt a TFK-Impex Kft.-ben, amelynek másik tagja – az Opten Kft. adatai alapján – Seszták Miklós korábbi fejlesztési miniszter felesége volt, és jelenleg is az.

Rákosfalvy Zoltán annak a győri elitklubnak a tagja, amely behálózza a megyeszékhelyet, s amely főszerepet játszott a polgármester választási szexbotrányában:


Megosztás

Related posts