Lyukóvölgy, azért nincs víz, mert nem fizetnek

Megosztás

A miskolci Fidesz Lyukóvölgybe exportálta a város nyomorát – a városrész egy időzített bomba ezzel a címmel jelent meg egy cikkünk a közelmúltban. Ez a 444.hu-tól átvett írás volt, amely Lyukóvölgy vízproblémájával foglalkozott, megemlítve a Kékacél Egyesületet is. Ezen egyesület vezetője, Völgyesi Annamária írt portálunknak levelet, amelyben az átala képviselt kertszövetkezet álláspontját osztja meg.

“Az egyesület a magántulajdonát képező öntözővíz hálózat kiépítéséért, fenntartásáért jött létre. Mindkét egyesület évtizedek óta működik. Az alapszabály nyilvános, kikérhető a Miskolci Törvényszékről, a tagnyilvántartás nem! Az alapszabályon kívül vannak a tagság által elfogadott közgyűlési határozatok is, melyek éppen olyan erős érvényűek, mint az alapszabály! Tagfelvételt csak az kérhet, aki magyarországi bejelentett munkaviszonnyal-közmunka nem elfogadott-valamint tulajdoni lappal rendelkezik. Tag csak az lehet, aki betartja Magyarország törvényeit, rendeleteit, a Miskolci Önkormányzat rendeleteit, Az épített környezetről szóló törvényt, a Gyermekvédelmi törvényt, a Miskolci Önkormányzat állattartásával, szemétszállításával kapcsolatos rendeleteit, a Víziközmű Törvényt, a Közösségi Együttélés Szabályait, a Csendháborítással kapcsolatos PTK rendelkezéseket!!! A Kékacél Egyesület elnöke hivatalosan,  2016. szeptembere, a Lyukóvölgyié 2017 novembere óta vagyok. A Kékacél Egyesület Mivíz Kft felé fennálló öntözővíz tartozása több, mint 20 millió forint volt, amikor átvettem az elnökséget. A Lyukövölgyié meghaladta a 7 millió forintot” – írja.

A felhalmozott öntözővíz tartozás okait is felsorolja: a vízóra lopások miatt elfolyt öntözővíz, a harmadik egyesület területén lakók vízlopásai, illegális öntözővíz vételezés, tartozások felhalmozódása, közömbös, hozzá nem értő elnöki tevékenység, tagok, tulajdonosok által szétfagyasztott vízórákon elfolyt öntözővíz.

“A Kékacél Egyesületnél 2016. október 30.-án az összes illegális öntözővíz vételezőnél megszüntettük a szolgáltatást! Mindenki megkapta a tértivevényes felszólító leveleket a tartozások megfizetésére… Minden lekötés azóta is, bontási engedéllyel, tértivevényes felszólító levél  után-1 hónapon belüli fizetési lehetőséggel, vagy részletfizetés kérésével-az úton történik. Tehát nem megyünk be a zártkertbe. De egyébként amennyiben a tulajdonos-tag nem hajlandó beengedni, 2 tanú jelenlétében bemehetek megnézni az órát, mert alapszabály szerint biztosítani kell a leolvasás lehetőségét. Ilyenkor jegyzőkönyvet, valamint videót készítek! Ha szükséges, rendőrt hívok! Mindenről videót, fényképet készítek” – írja az elnök.
 

 
 

Megosztás

Related posts