Kutatólaborban végzett borzalmas állatkísérletekről került elő egy titokban felvett videó 18+

Megosztás

A Cruelty Free International és a Soko Tierschutz állatvédő csoportok szivárogtatták ki azt a videót, amely a Hamburg közelében található Farmakológiai és Toxikológiai Laboratóriumban (LPT) készült, és amelyeken majmokon végzett barbár kísérletek láthatók. A rejtett kamerás felvételeken az is látszik, hogy láthatóan beteg és megviselt kutyákat és macskákat tartanak méltatlan körülmények között.

A felvétel óriási felháborodást váltott ki az állatvédő szervezetekben, amik állítják, hogy a kísérleti állatok szenvedését annak ellenére nem próbálták minimalizálni, hogy a legtöbb nyugati országban ezt törvény írja elő. A Humane Society International igazgatója, Catherine Willett szerint a videó alapján megdöbbentő körülmények között tartják az állatokat, és barbár módjára bánnak velük.

„A technikusok erőszakosak az állatokkal szemben, és ez a bánásmód nemcsak erkölcsileg vállalhatatlan, de minden bizonnyal illegális is”

– mondta.

A videóban látható erőszak azért is megdöbbentő, mert így tudományos szempontból is értelmét vesztik a kísérletek, mivel a fokozott stressz miatt megváltoznak az állatok fiziológiai tulajdonságai, így nem lehet ép adatokat kinyerni a kísérletekből. „Itt az ideje, hogy az ilyen kísérletek végleg a történelem szemetesében landoljanak. Ma már léteznek új, hatékony, nem állatokon végzett kísérleti módszerek, ezért ilyen, a tudomány nevében végzett bántalmazást látni a 21. században megbocsáthatatlan” – mondta Willett.

Az állatvédő szervezetek szerint a videón látott állapotok egyértelműen megszegik az Európai Unió állatvédelmi szabályait, és a 175 főt foglalkoztató, így Németország egyik legnagyobb gyógyszerészeti teszteket végző laboratóriumának azonnali bezárását követelik, valamint felszólítják a német hatóságokat, hogy teljes körűen vizsgálják ki az eseteket.

qubit.hu

Megosztás

Related posts