A Fidesz sehol sem lőtte lábon magát úgy, mint Szerencsen

Megosztás

Vannak városok, amiket a Fidesz rosszul kezelt belső konfliktusok miatt veszített el tuti nyerő helyzetből, de egyik sem akkora bukás, mint amit a kormánypárt Szerencsen produkált. Alig egy év alatt nullázták le magukat teljesen.

Öt éve még minden rendben volt a Fidesz szempontjából. A szerencsiek 2014-ben kizárólag fideszes képviselőket szavaztak be a nyolcfős képviselőtestületbe, és nagy támogatással újraválasztották polgármesternek a kormánypárti Koncz Ferencet is.

Koncz viszont 2018-ban távozott a kisváros éléről, így időközi választáson új polgármestert választottak tavaly nyáron. Sima ügy volt, az addigi alpolgármester, szintén fideszes Nyiri Tibornak még kihívója sem volt. Nem tűnt úgy, hogy a Fidesznek bármiért aggódnia kéne.

Csakhogy helyiek szerint a parlamentbe távozó Koncz igyekezett továbbra is megőrizni a befolyását Szerencsen és a városházán is. Az új polgármester Nyiri viszont nem akart a bábja lenni, ami hamar konfliktushoz vezetett. A harc odáig fajult, hogy a Fidesz a mostani választáson nem a hivatalban lévő Nyirit, hanem az alpolgármester Egeli Zsoltot támogatta.

Még a választás előtti utolsó pillanatokban is igyekezet azt sulykolni az Egelit kiválasztó Koncz Ferenc, hogy ha a szerencsiek jót akarnak a városuknak, akkor őrizzék meg a jó kapcsolatot a kormánnyal, ennek záloga pedig Egeli Zsolt és a Fidesz-KNDP képviselőjelöltjei.

Az eddig fideszes szerencsiek viszont nem vették a központi üzenetet, sőt. A fideszes jelölt helyett a Fidesz által ejtett, de független jelöltként elindult Nyiri Tibor nyerte meg a polgármesterválasztást.

Tisztelt Szerencsiek és Ondiak! Képviselőtársaimmal együtt köszönjük a bizalmat, hatalmas megtiszteltetés és öröm,…

Posted by Nyiri Tibor on Monday, October 14, 2019

Ami igazán kínossá teszi a Fidesz számára Szerencset, hogy az eddig száz százalékosan fideszes képviselőtesületbe egyetlen egy fideszest sem szavaztak be most vasárnap. Nyiri ugyanis nemcsak a polgármesteri címre jelentkezett be, de csapatot is szervezet. A 8 helyre csak ők kerültek be, sem fideszes, sem ellenzéki.

Megosztás

Related posts