Így próbálta a miskolci Fidesz ellehetetleníteni Veres Pált és csapatát

Megosztás

Plakátrongálás, az ellenzék gyalázása, hazudozás. Program híján ezekkel kampányolt a Fidesz – derült ki dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő kampányt összegző beszédéből. A Szinva Teraszon pénteken tartott Miskolci Pikniken felsorolta, mi minden történt Miskolcon az elmúlt két hónapban, és hogyan próbálta a miskolci Fidesz ellehetetleníteni Veres Pált és csapatát.

Tönkretették, összetörték, szétvágták plakátjainkat, mindezt a kamerák fővárosában, Miskolcon – kezdte a politikus. – A fideszes városvezetés ezer térfigyelő kameráról beszél, de ennek csak töredéke működik. Közérdekű adatkéréssel fordultam a rendészethez, így kiderült, csak 170 kamera üzemel a városban. Persze annyi is elég lett volna, hogy lássa a csoportosan, szervezetten elkövetett plakátrongálást, de valamiért egyik sem rögzítette. Két eset van, csak azt látják a kamerák, amit a hatalom látni akar, ami a Fidesz érdekében áll, vagy az egész csak kamu, és Miskolcon a közbiztonság a béka feneke alatt van. Ez utóbbit erősíti az is, hogy a közelmúltban a város egyik vezető rendőrtisztjét is megtámadták, kirabolták Miskolc belvárosában.

Varga László a jegyző, Alakszai Zoltán által elkövetett törvénytelenségekre is kitért: “Először is 1,4 millió forint jutalmat osztott ki magának a budapesti illetőségű, most éppen helytartónak készülő jegyző, Alakszai Zoltán. De azzal is törvényt sértett, hogy nem volt hajlandó a törvényességi időt betartva információt adni arról, mennyit költött az önkormányzat arra, hogy Alakszai Budapestről járjon munkába. A miskolciaknak joga lett volna tudni ezt, ezért is kérte ki a közérdekű adatokat Bartha György szocialista önkormányzati képviselő, választ nem kapott, ezért pert indít az önkormányzat ellen.

A legaljasabb és legundorítóbb visszaélésnek nevezte a szocialista politikus azt, amit a kampány alatt a MIKOM Kft. művelt. “A cég 400 millió forintos önkormányzati támogatásból működik, és ebből propagandát sugároz, próbálja átmosni a miskolciak agyát. Ami jelenleg zajlik a városi médiában, az merénylet a városlakók ellen. Éppen ezért rágalmazásért már megtettük a feljelentést a MIKOM ellen, hiszen a kampány alatt is számtalan hazug hírt terjesztettek.

Arról nem beszélve – folytatta Varga László – a MIKOM-nak a Facebookon több reklámja is fut, amelyben Alakszai Zoltánt éltetik, míg Veres Pál csapatát gyalázzák. Ezen hirdetések feladása törvénytelen, hiszen a MIKOM csak a cég érdekében reklámozhat, politikai hirdetést nem adhatna fel közpénzből. De megtette, ezért hűtlen kezelés miatt is feljentést tettünk. Bízunk abban, elítélik, azokat, akik tehetnek arról, hogy a MIKOM a Fidesz-kampány része lett.

A Miskolc legnagyobb választási csalását leleplező hangfelvétel kapcsán arról beszélt Varga László: “Megvádolták jelöltünket azzal, hogy a felvétel hamisítvány. Nos, ezt a hangfelvételt teljes egészében csatoltuk feljelentésünkhöz, azt gondolom, nem fog ennek örülni sem Alakszai Zoltán, sem a MIKOM vezetése, sem a fideszes jelöltek. Ideje, hogy a rendőrség kiderítse az igazságot, amiről a Fidesz és Alakszai már egy hete hallgatnak.

Megosztás

Related posts