Alakszait az anyukája felügyeli még ma is

Megosztás

Alakszai Zoltán karrierje elég gyorsan beindult. Pár hónap munkaviszony után Kriza Ákos polgármester maga mellé vette, majd nem sokkal később jegyzőt csinált belőle. Ez meglepő lépés volt, hiszen a miskolci közigazgatás vezetője – a törvényesség őre – korábban széles emberi és szakmai tapasztalatokkal kellett hogy rendelkezzen. Alakszai elődei mind bizonyították már korábban, hogy alkalmasak egy hivatal vezetésére. Nos, nála ilyen „aprósággal” nem bajlódtak, nem erre volt szükség, csak arra, hogy szolgai módon végrehajtsa a politikai utasításokat.

Így nem csoda, hogy jegyzőként mindöszsze kétszer került be a hírekbe. Elsőként azzal, hogy hivatalba lépésekor rögtön magas jutalmat, 1.4 millió forintot kapott, mondván, növekedtek az adóbevételek. Másodszor: példátlan módon törvénytelenül rajzolta át a miskolci önkormányzati választókerületeket.

De érdemes még visszatekinteni arra is, hogy a jelenlegi városvezetés mit adott még nekünk Alakszain kívül. A városi közlekedéssel a Fidesz is elégedetlen volt az elmúlt két ciklusban, ezért időről időre kirúgta a saját maga által választott – mind a hat(!) – igazgatót. A társaságnál 2016-tól egy biztos pont maradt, Alakszai Zoltán, akit minden tapasztalat nélkül ültettek a felügyelőbizottságba (is), és a mai napig ott van. A cégnek közben 9 milliárd forint adóssága keletkezett, az irányítást végző Miskolc Holding felügyelőbizottsági elnöke pedig nem más, mint Alakszainé dr. Oláh Annamária, Alakszai édesanyja.

Megosztás

Related posts