Miskolcon is közpénzből szólt a dal, és a szavazz a Fideszre

Megosztás

Érdekes adatokat találtunk a miskolci önkormányzatnál. Egy 2018-as dokumentum szerint, amely az 5 millió forint fölötti szerződéseket összegzi, sokszor nem csak városi-, sokkal inkább kampánycélra költött a fideszes városvezetés.

Lássuk: 8,7 millió forintot adtak a Black Aster Kft.-nek, hogy megszervezze a Salkaházi Retró Partyt, ami konkrétan egy kampánybuli. Legutóbb például Korda György és Balázs Klári voltak a rendezvény vendégei, és két nóta között nyíltan a fideszes városvezetés mellett kampányoltak. Megmutatták az irányt, kire is kell szavazni. Mivel a házaspár feltehetően nem ingyen énekelt a miskolci nyugdíjasoknak, így joggal állítjuk, közpénzért szólt a dal, és a szavazz a Fideszre.

De a dokumentum 105-ös pontja is érdekes, hiszen azt rögzíti, hogy Bakonyi Zoltánnal, politikai elemzésre, több mint 9 millió forintos szerződést kötöttek. Hogy milyen politikai elemzést végez Bakonyi, csak elkpézelni tudjuk, illetve látjuk is, mivel ő a Baloldal Mentes Miskolc Facebbok-oldal kezelője, valamint Kriza Ákos és a miskolci Fidesz oldalának is az adminja.

A Baloldal Mentes Miskolcnak nem szeretnénk reklámot csinálni, de jól látszik, semmi más nem történik az oldalon csak az ellenzék mocskolása. De legyünk pozitívak, még mindig olcsóbban végzi el ezt a munkát, mint a Miskolci Napló.

Bakonyi egyébként is “jómunkásembere” a miskolci Fidesznek, hiszen a Digitális Miskolc program projektvezetője volt. Emlékeznek, ez volt az a program, amiben a város számítógépeket osztogatott. Hogy milyen céllal, arról megoszlanak a vélemények. Sokak szerint ugyanis nem jótékonyságból hirdette meg 2014-ben a miskolci önkormányzat a laptoppályázatát, hanem hogy figyelhessék a nyerteseket. A megkötött szerződéseknek ugyanis volt egy apróbetűs része, amelyet kevesen vettek észre. Ez így szólt: „Használó köteles biztosítani, hogy a NIIFI (a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet – a szerk.) és a Miskolci Programiroda az ellenőrzési jogodultságát gyakorolni tudja. Az ellenőrzés távfelügyeleti rendszer segítségével és közvetlen ellenőrzéssel történik”.

Ha a szokásos jogi bikkfanyelvet lefordítjuk magyarra, akkor kiderül, hogy a használók abba egyeztek bele, hogy a gépek használatát a Miskolci Programiroda, így – ne legyen kétségünk – a miskolci önkormányzat, a távolból – távfelügyeleti rendszerrel és közvetlenül(!) – ellenőrzi.

Megosztás

Related posts