Saját választókörzetében nem tudják Deák Bárdos Mihály és/vagy István nevét

Megosztás

Éppen ezekben a pillanatokban családi napot tart Lyukóvölgyben a Fiatal Romák Országos Szövetsége. Rendezvényükre meghívták Deák Bárdos Mihály fideszes önkormányzati képviselőt is, és próbáltak mellette kampányolni. A Facebook-on élőadást is indítottak, nem számítva arra, hogy egy “apró” baki csúfítja el a magasztos pillanatot. A fideszes képviselő nevét ugyanis elsőre nem sikerült pontosan bemondani: Deák Bárdos Istvánként szólították a színpadra. Később javították, hogy Mihály…(Az élővideó azóta nem érhető el, törölték.)

Ezek után persze már nem volt hiteles, amikor arról beszéltek, mennyi mindent tett Mihály és/vagy István a városrészért. Meg azt is elmondták, mindenképp rá kell szavazni vasárnap. Mihály pedig annyit tett hozzá, emelve az ünnepség fényét, ő nem fog mocskolni senkit, sportszerű szeretne maradni.

A sporteszerűség jegyében azonban arról nem beszélt, hogy tavaly egy hotelben verekedett, és eljárás indult ellene. De az egykori birkózónak nem ez volt az első rendőrségi ügye, garázdaság miatt 2009-ben egy­éves felfüggesztett börtönre ítélték, mert egy lakótelepen konfliktusba keveredett két idősebb emberrel, miután kutyája kiharapta az ott játszadozó gyerek labdáját. Az egyik reklamáló férfit úgy megrúgta, hogy az a földre került. A segítségére siető szemtanú sem járt jobban, mert a birkózó elengedte nagytestű kutyáját, és az megharapta. Négy éve is elvesztette a fejét, amikor egy lakossági fogadóórán elvette egy újságírónő kameráját, aki felvételt akar készíteni az eseményről.

Mint ismert, a körzetben visszalépett Csontos Róbert, az ellenzéki összefogás jelöltje, és helyette nincs mód új jelöltet indítani. Elemzők szerint, akik Veres Pált és csapatát szeretné támogatni, azoknak egyfelől az ellenzék polgármesterjelöltjére kell voksolniuk, másfelől a képviselőjelöltek tekintetében „rontott” szavazólapot kell “beadniuk” október 13-án. Olyat, ami érvénytelennek számít, mondjuk amiatt, mert három X is található rajta, így a másik oldalnak sem jut a töredékszavazatokból.

A 14-es választókörzetben ilyen szórólapokat terjesztenek a Fidesz jelöltjéről:

Megosztás

Related posts