Közérdekű adatszolgáltatás nincs, tulajdoni lap van – Alakszai lakása egy fővárosi lakóparkban van

Megosztás

Alakszai Zoltán igazi otthona Budapesten a XVI. kerületben van. Felesége, családja jelenleg is ott él, de az továbbra is rejtély, hogy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje milyen gyakran tartózkodik a fővárosban. Az ellenzék részéről volt ebben a témában közérdekű adatigénylés, de válasz nem érkezett.

Bartha György szocialista önkormányzati képviselő azt szerette volna megtudni, március és szeptember között milyen utakra használta szolgálati autóját a jegyző. Valamiért erről nem akar információt kiadni a hivatal. Miközben városházi információink szerint Alakszai Zoltán Budapestről érkezik és távozik, szolgálati autóval, amit persze közpénzből tankolnak.

Egy közelmúltbeli interjúban annyit még elárult Alakszai, hogy feleségét a munkája, tanulmánya Budapesthez köti, ezért átmenetileg kevesebb időt töltenek együtt, de ez változni fog. Hogy ő költözik a fővárosba, vagy a család ide, az persze nem derült ki.

Földhivatali adatokból azonban egyértelmű: Alakszai Zoltánnak a XVI. kerületben van ingatlanja. Amennyiben a tulajdoni lapon látható címet beütjük, egy lakóparkot hoz fel a kereső. De a közösségi oldalakon picit nyomozva is kiderül, valóban abban a bizonyos lakóparkban él a jegyző és családja. Vannak ugyanis olyan hozzászólások, amelyek szomszédságra utalnak, valamint arra, hogy a család elég jól berendezkedett a budapesti életre.

A tulajdoni lapon azonban egy másik érdekességet is találunk: júliusban önálló zálogjog került bejegyzésre az ingatlanra, amelyet a felsőzsolcai Korona Takarékszövetkezet kérelmezett. Azaz, a miskolci jegyző hitelt vehetett fel a lakására, és persze honnan máshonnan, mint az édesanyja vezette banktól.

Hogy a jegyző mennyit kapott, az a tulajdoni lapból nem derül ki. De információink szerint nem ez lehet az első olyan pénzügyi papír, amin a fideszes polgámesterjelölt és édesanyja aláírása együtt szerepel.

Megosztás

Related posts