A miskolci önkormányzatot igazi kis családi vállalkozásként működteti a Fidesz?

Megosztás

Létezhet egy önkormányzati szerződés, amelyen két Alakszai aláírás is szerepel. Az egyik a jegyzőé lehet, a másik az édesanyjáé. Ezt a dokumentumot szerette volna látni az ellenzék, de közérdekű adatigénylésükre nem kaptak választ. Meglepődtünk volna, ha igen.

Az a dokumentum azonban, ami az önkormányzat 2018-ban megkötött 5 millió forint fölötti szerződéseit összegzi, árulkodó. Rögtön a negyedik pontban találunk egy közel 1,4 milliárd forintos kölcsönszerződést, amelyet a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-vel kötött a város. Érdekesség, a Korona Takarékszövetkezet vezetője Alakszainé dr. Oláh Annamária, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének édesanyja.

Ezek alapján úgy tűnik, mintha a miskolci önkormányzat igazi kis családi vállalkozásként működne. Ezt erősíti az is, amiről tegnap adtunk hírt, hogy a Miskolc Holding Zrt. igazgatója, Pálffy Kinga, aki rokona dr Kriza Ákos polgármesternek, Alakszainé bankjától vehetett fel csaknem félszáz millió forintos kölcsönt. Az már csak hab a tortánt, hogy a jegyző édesanyja, a holding felügyelőbizottságának elnöke.

Móricz Zsigmond nem is gondolta annak idején, hogy az általa legnagyobb jövőjű magyar városnak tartott Miskolcon folytatódik majd regénye, a Rokonok…

Megosztás

Related posts