A miskolci Fidesz Lyukóvölgybe exportálta a város nyomorát – a városrész egy időzített bomba

Megosztás

El tudja képzelni, hogy egy egyszerű, otthoni teafőzéshez vagy fürdéshez be kelljen lépnie egy egyesületbe? Vagy hogy be sem léphet, ha megszegi a közösségi együttélési szabályokat? Esetleg, hogy nem is kap havonta vízszámlát, csak a szomszédból megy át valaki összeszedni a pénzt? Ezeket a kérdéseket teszi fel Lyukóvölgy kapcsán a 444.hu.

A cikk az ország egyik legnagyobb nyomortelepeként említi Lyukóvölgyet. És ír arról: a vízvezetéket üzemeltető kertszövetkezetek képtelenek behajtani a tartozásokat, ezért sokakat lekötöttek a hálózatról. Közben olyan szabályokat hoztak, hogy minél kevesebben léphessenek be az egyesületbe, és a vízhez se férjenek hozzá. Hiába él itt több ezer ember, az önkormányzat széttárta a karját: az odaköltöző szegények tudhatták, hogy ez a helyzet. 

A 444.hu cikkét olvasva, meg persze ismerve a lyukói helyzetet, felmerül a kérdés, az önkormányzat mit tett a városrészért az elmúlt kilenc évben. A válasz: elkezdte a város nyomortelepeinek álfelszámolását, és így még több szegény ember keresett menedéket Lyukóvölgyben. Ezzel nem, hogy csökkent volna a feszültség Lyukóban, sokkal inkább nőtt. Persze a Miskolci Napló propaganda cikkeiben jól mutattak a fotók, amiken a fideszes városatyák, városanyák romos házak előtt állnak egy markoló társaságában. Mintha éppen valami jót tennének. Messziről olvasva ezeket a cikkeket, még úgy is tűnhetett.

Közelről azonban más a helyzet. Tehettek volna akár jót is, de nem tettek. A terület fideszes önkormányzati képviselője, Deák Bárdos Mihály sem. Részben az ő felelőssége is, hogy az elmúlt ciklusban is csak romlott a lyukói helyzet. Nem a problémákat oldották meg, tetézték a bajt. Mintha az lett volna a célja a fideszes városvezetésnek, hogy a kerttulajdonosok és a beköltözők között szítsák a konfliktust. Mintha…

A 444.hu teljes cikke itt olvasható.

Megosztás

Related posts