Hide The Pain Harold beállt a 112 hívásfogadói közé – videó

Megosztás

Persze csak egy reklámspot erejéig.

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központokba 2014 óta 26 millió hívás érkezett, amelyeknek 63%-a fals, vagyis nem igényli a készenléti szervek beavatkozását. Több száz operátor 3 műszakban fogadja a 112-re érkező megkereséseket, ráadásul a munkaerejük nagy részében telefonbetyárokat, vagy hülyeségeket kell hallgatniuk.

Erre hívja fel most a rendőrség a figyelmet, nem is akárkivel, hanem magával Hide The Pain Harolddal, azaz Arató Andrással. András elismert villamosmérnök volt fiatalabb korában, azonban pár éve felkapta egy képsorozatát az internet és mém (meme) lett belőle. Azóta rendszeresen jelenik meg rendezvényeken és vesz részt figyelemfelhívó kampányokban (mint ez), sőt videoklipekben is.

Az ORFK hozzáteszi a videóhoz, hogy
Nap mint nap arra készülnek, hogy segítséget nyújtsanak, életet mentsenek, mégis a percenként befutó 9 hívásból csak 3-4 ilyen, a többinek be sem kellene érkeznie a központba. Minden egyes betelefonálás nagy piros betűkkel jelenik meg a monitorukon HÍVÁS! felirattal. Az az évi 3 millió is, amelyik nem segélyhívás.

Milyen jó lenne, ha lenne egy Haroldunk!

police.hu

Megosztás

Related posts