Alakszai a törvényesség őre, de újra sikerült törvényt sértenie

Megosztás

Lejárt az újabb 15 nap, és a városháza még mindig nem tudta összesíteni, hogy a jegyző által használt önkormányzati tulajdonú gépjármű 2019.03.01-2019.09.18 között merre és hányszor közlekedett. Az erre vonatkozó közérdekű adatkérést Bartha György szocialista önkormányzati képviselő adta be az önkormányzathoz egy hónappal ezelőtt. Azzal a céllal, hogy kiderüljön végre, Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Budapesten él-e, és valóban onnan jár-e Miskolcra ellátni a hivatalát. Bár azóta ezt maga is bevallotta az RTL Klub-nak adott interjújában.

Persze az interjú nem írja felül a közérdekű adatkérést, amire a törvény szerint 15 nap van válaszolni, és ez egy alkalommal 15 nappal meghosszabítható. Az illetékesek ki is használtak minden lehetőséget az időhúzásra, 15 nap után választ kapott Bartha György, hogy még 15 nap… A második határidő is lejárt, de most már válasz sem érkezett.

Ezek szerint van mit tikolnia Alakszai Zoltánnak, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének. Vajon milyen gyakran jár a szolgálati autóval Budapestre? Vajon csak szolgálati útra használja a gépkocsit? Március és szeptember között mennyi kilométert futott az autó, és ez mennyibe került az adófizetőknek? Vajon ez örök rejtély marad?

Ne felejtsük el persze azt sem, Alakszai Zoltán egyelőre jegyző Miskolcon, azaz a törvényesség őre, de a közérdekű adatkérés megtagadásával újra sikerült törvényt sértenie.

Megosztás

Related posts