Megrendezte a saját halálát a magyar férfi Norvégiában

Megosztás

Egy norvég újság szerint az eset Romsdal megyében történt, ahol a most 39 éves férfi tavaly júniusban egyik nap nem jelent meg a munkahelyén. A főnöke aggódni kezdett, ezért kiküldte egyik alkalmazottját a magyar férfi lakásához, melynek nyitva volt a bejárati ajtaja, a földön pedig üvegszilánkok hevertek.

Azonnal értesítették a rendőröket, akik vérnyomokat találtak a lakásban és egy helyi házaspár autójában is, ezért gyilkosság miatt kezdtek el nyomozni. A férfit és a nőt előzetes letartóztatásba helyezték, és még egy tavat is lecsapoltak annak reményében, hogy megtalálják a holttestet.

Az ügy nem várt fordulatot vett, amikor az eltűnt (és állítólag meggyilkolt) magyart július 2-án egy francia szőlőültetvény közepén találták meg, ahol éppen békésen aludt.

A nyomozóknak innen már nem volt nehéz kideríteniük, mi is történt valójában. Az ítélet szerint a férfi és a letartóztatott házaspár női tagja szeretők voltak. A magyar férfi azt akarta, hogy a nő szakítson a férjével, ő erre nem volt hajlandó és véget akart vetni a viszonynak. Ekkor döntött úgy, hogy megrendezi az eltűnését, és bosszúból az egészet a házaspárra keni.

A magyarnak a börtönbüntetés mellett egyenként 80 ezer norvég korona (2 millió 600 ezer forint) kárpótlást is kell fizetnie a megvádolt házaspárt tagjainak. Az ítélet nem jogerős, a férfi és ügyvédje fellebbeztek a döntés ellen.

hvg.hu

Megosztás

Related posts