Más pályára küldik Alakszai Zoltánt

Megosztás

Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje egy közelmúltbeli interjúban elárulta, családja – felesége és gyermeke – Pesten él. Ami felveti, a jelenleg jegyzőként dolgozó aspiráns a főváros és Miskolc között szolgálati autóval ingázva vezetné a várost? Hogy ez mennyire nem jó ötlet, dr. Szitás Benedek fogalmazta meg a polgármesterjelölthöz címzett nyílt levelében.

“…Az RTL műsorában elmondta, hogy felesége és gyermekei Budapesten élnek, ami természetesen az Ön szuverén döntése, de azt ne akarja elhitetni a miskolciakkal, hogy 180 kilométerről ingázva lehet egy várost vezetni. Az teljesen érthető és emberi dolog, hogy mindenki minél több időt szeret eltölteni a családi otthon békés melegében,- házastársa és gyermekei társaságában. Az viszont messze nem elégséges, hogyha egy polgármester csak a munkanapokon van a hivatalában. Egy jó polgármesternek életvitelszerűen ott kell élnie, ahol a tisztségét betölti” – olvashatjuk a levélben.
Dr. Szitás Benedek egy példát is megemlít: “Sokan emlékszünk rá, bár az évet már nem tudom megmondani, de Káli Sándor polgármestersége idején történt, hogy egy tavaszi áradás kapcsán a Szinva váratlanul annyira felduzzadt, hogy a diósgyőri városközpontot elöntéssel fenyegette. Nagyon jól emlékszem, mert a TV is bemutatta, hogy egyszer szombat késő este a helyszínről készítettek felvételt, s ott volt és nyilatkozott Káli Sándor akkori polgármester úr is, Végezte dolgát: szervezett, irányított.
Soha ne legyen még egy ilyen helyzet, de mégis megkérdezném, hogy tisztelt dr.Alakszai Úr, egy ilyen helyzetben Ön miként tenne eleget egy polgármestertől elvárható magatartásnak?”

Az ügyvéd így folytatja: “Megkérdezték, hogy Ön a szolgáltai autójával mennyit közlekedik, de 15 napon belül, azaz az önkormányzati választások utánra ígért választ, pedig csak ez egy összeadás kérdése lett volna. Ez nem volt egy tisztességes, úriemberi és őszinte válasz. Kérem ne nézze a miskolciakat kiskorúaknak. – A vezetés alapja az őszinteség. Az őszintétlen ember ne kérje, mert nem kérheti mások bizalmát. Ha az eredményváró összejövetelükön fagyos lesz a hangulat, kérem gondoljon majd arra, hogy abban a fentebb leírtak is talán benne vannak.

Én egy 75 éves miskolci ügyvéd vagyok. Soha nem voltam, nem vagyok és nem is leszek egyetlen pártnak sem a tagja. A második világháború vérzivataros eseményei miatt nem itt születtem, de másfél éves voltam, amikor a szüleimmel visszatértünk és azóta itt élek és dolgozom. Itt tanultam meg írni, olvasni, gondolkodni, itt voltam először szerelmes… és remélem, hogy majd a hamvaim is miskolci földben fognak porladni. Szívem szerint ízig-vérig lokálpatrióta vagyok. Önt személyesen nem ismerem, de információim szerint kiváló képességű, értékes ember, így biztos vagyok benne, hogy más pályán nagyívű karrier előtt áll, melyhez sok sikert és jó egészséget kívánok. Nagyrabecsüléssel: dr.Szitás Benedek.”

Megosztás

Related posts