DVTK-Puskás: “Elvettek tőlünk két pontot!”

Megosztás

Eseménytelen első félidőt játszott egymással a DVTK és a PAFC az NB I 8. fordulójában, a fordulatot a folytatásban Sesztakov találata hozta el, majd a meccs vége előtt egyenlített a Puskás, így született meg az 1–1-es végeredmény.

Így számolt be a meccsről az NB1.hu:

Feczkó Tamás (DVTK): “Elvettek tőlünk két pontot! Jól kezdtük a mérkőzést, két komolyabb helyzetünkből többet is kihozhattunk volna. Utána átadtuk a területet a PAFC csapatának, hogy birtokolja azt, ezzel belekényszerítettük abba területbe, ahol labdát akartunk szerezni. Ez működött, azonban sajnos egyetlen kontratámadást sem tudtunk végigvinni. A második félidőben rendkívül türelmesen játszottunk, az ellenfélnek nem volt területe, hogy megbontsa a védelmünket. A korábbi mérkőzéseken ellenfelünk sorra alakította ki a helyzeteket és lőtte a gólokat, ma azonban pár átlövési kísérleten kívül nem tudtak veszélyeztetni. A játékosaimra büszke vagyok, olyan mentális erőről és taktikai fegyelemről tettek tanúbizonyságot, ami nagyon ritka. Nagyon bosszantó, hogy egy ember munkája elvett tőlünk két pontot, ami ebben a bajnokságban nagyon sokat ér. Nem a játékvezetőre gondolok, hanem a segítőjére. Nem szoktam velük foglalkozni, de több ember egész heti munkáját tették tönkre. Emellett mi is hibáztunk, két pontunkba került ez az órási a hiba. Nagyon motivált és jó játékosokkal dolgozok az edzéseken, ezért könnyű helyzetben vagyok, bárkit cserélek be, bizonyítani akarja, hogy a kezdőcsapatban lenne a helye, nem véletlen, hogy Hasani és Shestakov is jól szállt be a mérkőzésbe.”

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): “Számomra nagy szenvedést jelentett a mai találkozó, egyáltalán nem tetszett, amit láttam. Más stílust vártam a hazaiaktól, és ezt nem kritikai éllel mondom, egyszerűen támadójátékot vártunk tőlük, ezért meglepődtünk, hogy beálltak a térfelükre. Nem tudtuk megbontani 90 percen keresztül az ellenfél védekező játékát, és majdnem ráfizettünk erre. Jobban illik nekünk a támadójáték, amit ma kevésbé tudtunk játszani, mint a korábbi találkozókon, ahol domináltunk a széleken. A DVTK védekező blokkját visszalépéssel, mélységből indított ritmusváltással kellett volna bontani, nem vagyok elégedett Urblík és Knežević játékával, akiknek ez lett volna a feladatuk. Sokáig úgy nézett ki, 0-0 lesz a végeredmény, majd majdnem megbüntettek a hazaiak egy végigvitt ellentámadással. Hála Istennek tudtunk egyenlíteni, de maga a mérkőzés nem tetszett.

Megosztás

Related posts