Karddal vágta szét riválisának arcát a részeg expasi

Megosztás

A Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint 2017. március 25-én, a délutáni órákban a vádlott férfi meglátogatta a Békeszálló-telepen élő ismerősét. A családi háznál nemcsak a tulajdonos, hanem a vádlott korábbi élettársa és annak barátja is ott volt. A vádlott ittas állapotban volt, agresszíven viselkedett és azonnal provokálni kezdte az udvaron tartózkodókat, főként volt élettársa barátját. A vádlott ezt követően elhagyta a helyszínt, de mindenkit megfenyegetett, hogy később visszajön.

A férfi ígértét betartva egy karddal hadonászva tért vissza a házhoz, s miközben célba vette a társaság tagjait, még egy parkoló gépjármű ablakait is betörte a fegyverrel. Ámokfutása azzal ért véget, hogy a ház kapuja mellett álló ismerősének arcán karddal egy 20 centis vágást ejtett. A sértett erősen vérezni kezdett, összeesett, eszméletét vesztette. A támadó elmenekült. A sértett a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ugyanakkor az életveszélyes vagy halált okozó sérülés elmaradása kizárólag annak volt köszönhető, hogy a sértett a támadás pillanatában ösztönösen hátralépett.

A törvényszék 7 év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A vádlott és védője fellebbezett, míg az ügyész tudomásul vette a döntést.

boon.hu

Megosztás

Related posts