Jelenleg is az M3-ason halálos gázoló kisteherautó sofőr ítélete zajlik

Megosztás

Az M3-as autópályán Mezőkövesd térségében 2018 nyarán történt, két férfi halálával járó közúti közlekedési baleset vizsgálati szakaszában egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, majd az iratokat átadták az ügyészségnek.

2018. június 11-én 1 óra 30 perckor az M3-as autópálya 125. kilométerszelvényében egy ukrán felségjelzésű tehergépjármű műszaki hiba miatt a leállósávon megállt. Az autóból a sofőr és egyik utasa is kiszállt, akiket egy, a külső forgalmi sávban közlekedő magyar felségjelzésű kisteherautó elütött. A baleset során egy 21 éves és egy 31 éves ukrán állampolgárságú férfinak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen belehaltak sérüléseikbe.

Az eljárás során beszerzett adatok és szakértői vélemények alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2019. július 30-án halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a kisteherautót vezető, 45 éves, újfehértói férfit.

Az eljárás vizsgálati szakaszában szükséges nyomozási cselekmények elvégzését követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az iratokat átadta az ügyészségnek.

police.hu

Megosztás

Related posts