Mit láttak a miskolci csodakamerák az ellenzéki plakátok megrongálásából? Meglepő a válasz

Megosztás

Az ellenzéki plakátok rongálása miatt feljelentést a Velünk a Város Egyesület és az ellenzéki oldalon összefogott pártok. Mészáros János Tibor, a Miskolcról Másképpen Facebook-csoport nevében pedig kérdéseket intézett Kovács László Csabához, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatójához. Azért, mert a városvezetés már hetek óta azt propagálja, Miskolcon több száz térfigyelő kamerát helyeztek ki. Igaz, ezek ellenére a főutcán sikerült megtámadni a város rendőrkapitny-helyettesét is.

A kamera nem véd meg senkit attól, hogy bűncselekmény áldozata legyen – maximum visszatartóerő lehet -, de segítheti az elkövetők kézrekerítését. Nos, ezt gondolta Mészáros János Tibor is, ezért fordult az alábbi levéllel a rendészet vezetőjéhez.


Kovács László Csaba
MIŐR igazgató
Tisztelt Igazgató Úr !
Az Önkormányzati miskolci választásokkal kapcsolatosan kihelyezett plakátok lopásával, rongálásokkal kapcsolatosan a Miskolcért Másképpen FB csoport a következő jelzéssel és kérdésekkel fordul Önhöz :
– tapasztalatunk és az induló szervezetek visszajelzése szerint Miskolcon nagyon sok helyen történik választási törvényt megsértve plakátlopás, plakátrongálás. Jellemzően olyan területen is ahol a térfigyelő kamerarendszer működik és MIŐR járőrszolgálat van (Győri kapu, Dózsa Gy. u. Szentpéteri kapu, Soltész Nagy K. u. Jókai u. stb.). Ezek a plakátlopások, rongálások valószínűleg éjszaka, valamit szervezetten és eszközök igénybevétel, segítségével történnek, ami szemet szúró lehet.
Kérdéseink a következőek:
1.) a kampány időszak alatt a MIŐR szolgálat térfigyelő kamerarendszerén keresztül észleltek plakátlopást, rongálást?
2.) a MIŐR járőrszolgálat észlelte, illetve tetten ért-e plakátlopáson, rongáláson valakit?
3.) amennyiben a két kérdésre igen a válasz, akkor a MIŐR milyen intézkedést tett, illetve élt-e szabálysértési, vagy büntető feljelentéssel és hány esetben?
Segítő együttműködését megköszönve, Tisztelettel :
Mészáros János Tibor
Miskolcért Másképpen FB csoport adminisztrátor
Miskolc, 2019. szeptember. 24.

A válasz 2019. október 1.-én érkezett.
Tisztelt Mészáros János Tibor úr!
Levele megérkezett, melyre hamarosan érdemi választ adok.
Üdvözlettel:
Kovács László Csaba
igazgató

Meglepődtünk, hogy semmitmondó a válaszlevél? Már nem…

Megosztás

Related posts