Mobilja törlesztőrészleteit követelte az egyik telefonszolgáltató cég a Hableány elhunyt matrózától

Megosztás

Egy összegben hajtaná be az egyik telefonszolgáltató cég a Hableány elhunyt matrózától, hogy fizesse ki a korábban részletre vásárolt mobiltelefont. A Blikk arról ír, hogy a cég már több felszólító levelet is küldött a férfinak, ám Pethő János idős édesanyja nem tudja (és akarja) kifizetni a több mint százezer forintos összeget. A lap szerint az elhunyt matróz még 102 520 forinttal tartozik – írja az Index.hu.

Bár az elhunyt matróz öccse Pethő János halotti bizonyítványt is bemutatta a telefonszolgáltatónál, a cégnél pedig megígérték, hogy méltányosságból elengedik a tartozást, augusztus végén újabb felszólító levelet küldtek a családnak.

A lap megkereste a telefonszolgáltató céget, ahol annyit válaszoltak, hogy kivizsgálják az ügyet.

A Hableány május 29-én süllyedt el, miután a Viking Sigyn szállodahajóval ütközött. A Hableány fedélzetén 33 koreai turista és 2 fős magyar személyzet volt. Az ütközést heten élték túl, 7 holttestet  még a tragédia napján megtaláltak  Budapesten. Július eleje óta már csak ember holtteste nem került elő a Dunából. 

Frissítés: A Vodafone arról tájékoztatta az Indexet, hogy azonnal kivizsgálták az ügyet és méltányosságból jóváírták a tartozást. A szolgáltató a döntésről értesíti a családot. A szolgáltató a család elnézést kéri, mély részvétét és együttérzését fejezi kiAKTÁK

A Hableány sétahajó katasztrófája a Dunán

Megosztás

Related posts