A MOL elkezdte az új gyára építését Tiszaújvárosban

Megosztás

Letették a Mol tiszaújvárosi poliolüzemének alapkövét Tiszaújvárosban.

Magyarország legnagyobb, magyar hátterű beruházása indult meg azzal, hogy pénteken letették az alapkövet a Mol Nyrt. tiszaújvárosi poliolüzeménél. Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a cégcsoport 1,2 milliárd eurós fejlesztéséhez a kormány 131 millió eurós támogatással járul hozzá.

A poliolgyártás egyébként a Mol számára is új terület, a fejlesztés pedig része a társaság 2030-ig tartó, speciális vegyipari termékek gyártása felé történő nyitásnak. A tervek szerint 2021-ben induló tiszaújvárosi üzemben egyebek mellett a csomagoló-, az autó- és az építőiparban is használt petrolkémiai termékeket állítanak elő.

A poliol széles körű alkalmazási területtel bíró alapanyag a műanyag-gyártásban, mégis a Mol-csoport lesz az egyetlen ilyen terméket integráltan gyártó vállalat Közép- és Kelet-Európában.

A vállalat számításai szerint az üzem évente közel 150 millió euróval járul majd hozzá a Mol-csoport pénzügyi eredményéhez. Állításuk szerint a lehető legkörnyezetkímélőbb technológiával fogják előállítani a műanyagot.

hvg.hu

Megosztás

Related posts