30 ezer forintos bírságot kapott a nő, aki maga tömte be a háza előtti kátyút

Megosztás

A nő az önkormányzatnál is járt, hogy segítséget kérjen, végül magának kellett megoldást találni a problémára. Ami aztán csak nagyobb lett – írja a HVG.hu.

Összesen 30 ezer forintra bírságoltak Sándorfalván egy nőt, mert a háza előtti útszakaszon lévő gödröt zöld hulladékkal, gallyakkal tömködte be, hogy ne az udvarába folyjon az esővíz – tudósított az RTL Híradó.

A csatorna a helyszínen mutatta be az igen rossz állapotú utat, a műsorban pedig a nő is megszólalt. Az is kiderült, hogy esős időben rendszerint az udvarba folyik a víz, ami azért sem jó, mert az asszony egy idős férfit gondoz, rendszerint hívnak hozzá mentőt, a tócsák pedig ekkor is gondot okoznak.

Kispéter Imréné azt állította, mielőtt betömködte a kátyút, az önkormányzathoz fordult, hogy földet kérjen, de semmi nem történt. A nőt először a szomszédja jelentette fel, majd a közterület-felügyelet figyelmeztette.

Az asszony ennek ellenére kisebb gátat is épített, az ahhoz szükséges földet a közeli kerékpárutat építőktől kérte. Ezután érkezett meg hozzá a 30 ezer forintos bírság. Erről az önkormányzat azt írta, ez a minimális pénzbüntetés, igaz, a nő szerint ő még ezt sem tudja befizetni.

A helyi polgármester a Facebook-oldalán írt az esetről, ő azt közölte, szerinte a telek az út legalsó részén fekszik, így nagyobb eső után a víz mindig be fog folyni oda. Állította: a bírság előtt a nőt háromszor figyelmeztették, de azért még a héten betömik a gödröt.

Az esetről készült videót itt nézheti meg.

Megosztás

Related posts