Deutsch Tamás félmillió forintot fizetett Dobrev Klárának

Megosztás

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő egy bírósági döntés alapján félmillió forintot fizetett Dobrev Klárának – derült ki Dobrev Facebook-posztjából.

Az Index szerint a DK politikusa megjegyezte, hogy a pénzt Iványi Gábor egyházának adják. „Ha már törvényszegő módon meg akarják őket fojtani, akkor legalább a Fidesz hazugságpénze hozzájuk érkezzen” – írta Dobrev. Az ügy pikantériája, hogy éppen a napokban derült ki, hogy az egykor Orbán Viktor gyermekeit megkeresztelő, ám a kormányfőt az utóbbi időben kritizáló Iványi egyháza komoly anyagi gondokkal küzd. 

Azt nem árulta el, hogy melyik ügyben kellett fizetnie Deutschnak, csak hogy „már fejben tartani is lehetetlen, hogy melyik velem kapcsolatos hazugsága miatt”. 2018-ban Deutsch elvesztett egy pert Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cége, az Altus Zrt.-vel szemben jó hírnév megsértése miatt. Akkor a bíróság egymillió forint megfizetésére kötelezte a fideszes politikust. Idén májusban pedig a Miniszterelnökség kért elnézést a cégtől egy valótlan híresztelés miatt. 

Megosztás

Related posts