Nem vizsgálják ki, hogy mennyire egyeznek meg Tarlós István és Berki Krisztián ajánlóívei

Megosztás

Az ellenzéki bizottsági tagok azt kezdeményezték a Fővárosi Választási Bizottságban, hogy vizsgálják ki, van-e jelentős egyezés a választási ajánlóívein Tarlós István fideszes főpolgármesternek, valamint a fideszes politikusokkal jó viszonyban lévő Berki Krisztián főpolgármester-jelöltnek.

Az FVB többsége fideszes támogatással elutasította a vizsgálat megindítását

– írja a 444.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elítélt, valóságshow-sztárként  ismert Berki Krisztián tízezer választói ajánlást adott le, így jelölti státuszt nyert a budapesti főpolgármester-választáson. A Berki által ismertetett részletek szerint óránként több száz aláírást szereztek meg, ami különösen furcsa annak fényében, hogy mindenki mellett eltörpülő aláírásgyűjtő tevékenységet folytatott.

Berki Krisztiánt bepanaszolta Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt stábja is a választási bizottságnál a gyanúsan sikeres akciója miatt, de a panaszt elutasították bizonyítékok hiányában.

A 2018-as választási kampány során több kamupárt ajánlóívein szereplő választói adatok kísértetiesen hasonlítottak a Fidesz által leadott ajánlóíveken szereplőkkel, sok esetben a sorrend is egyezett. Bár a választási csalásra utaló tevékenységet megállapították a hatóságok, feltételezett elkövetőt nem találtak, így az eljárásokat megszüntették.

Berki Krisztiánnal szemben Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje, valamint Puzsér Róbert is

megfogalmazta azt a gyanút, hogy a Fidesz érdekei szerint vesz részt a választáson, hogy azt nevetség tárgyává tegye.

A celeb pont a hét során készített egy Karácsony Gergelyt kritizáló videót, amelyben közreműködött Zugló egyik fideszes politikusa is. Berki Krisztiánt előszeretettel szerepelteti a fideszes média is. Tarlós István is többször jelezte, akkor hajlandó vitázni Karácsony Gergellyel, ha Berki Krisztiánt is meghívják résztvevőnek. Legutóbb ezt a megafonon követelte a főpolgármester.

168ora.hu

Megosztás

Related posts