Egyszer már belebukott a fideszes városvezetés abba, hogy a Földes gimnáziumot támadta

Megosztás

Kósa Lajos mindenhez (is) ért. A leginkább nevetséges megnyilvánulásairól elhíresült fideszes politikus a Földes Ferenc Gimnázium színvonalát is próbálja megítélni, igaz, sem a gimnáziumot, sem Miskolcot nem ismeri, de megmerjük kockáztatni magához, az oktatásügyhöz sincs sok köze. De elkell a segítség Alakszai Zoltánnak, akit a Fidesz-KDNP indít polgármesterjelöltként Miskolcon, így most semmi sem drága a kormánypártnak. Az sem gond, ha ezzel több száz embert sértenek meg.

Történt: Kósa Lajos Miskolcon járt, és azt találta mondani, a Földes Ferenc Gimnázium színvonala Veres Pál igazgatósága alatt látványosan romlott. A Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesülete azonban kiáll Veres Pál és az intézmény mellett, ezért elnökük, Iván Tamás nyílt levelet írt Alakszai Zoltán számára.

A képen a következők lehetnek: 1 személy

“Egy városnak azok a legfontosabb értékei, amelyekkel az ország minden táján be tudják azonosítani az adott várost. Miskolcnak is vannak ilyen értékei, az Avas, a Diósgyőri Vár, Tapolca és ezek közé tartozik a Földes Ferenc Gimnázium is. A tehetséges tanítványok sikerei túlmutatnak az országhatárokon, nemzetközi szinten is elismerést vívtak ki. A földesista öregdiákok legendásan erős összetartozása, kötődése az almamaterhez az intézményben folyó magas színvonalú nevelő és oktató tevékenységéből, az iskola szellemiségéből származtatható, és folyamatosan abból táplálkozik. 

A Földes Ferenc Gimnáziumot a pedagógustársadalom és az oktatásirányítás az ország legjobb iskolái között tartja számon. Az itt végzett diákok sikeresek a tudomány, a művészetek, a közélet számos területén. Közismertek azok az oktatásirányítás által elfogadott objektív mutatók, amelyek az iskolákat jellemzik. Az iskola tanulmányi átlaga 4,5 közelében van. A kompetencia mérések mutatói alapján az ország legjobbjai közé tartozik a gimnázium és annak a néhány iskolának az egyike, amelyek öt éven keresztül relevánsan jobb eredményt értek el az elvárhatóhoz képest. Az idei érettségi vizsgák eredménye 4,7 volt, az egyik vizsgacsoport 4,84-es átlagot ért el. A továbbtanulási eredményesség 97%, átlagosan több mint egy nyelvvizsga jut minden végzős diákra. A hazai és nemzetközi tanulmányi versenyeken elért eredmények alapján a legkiválóbb iskolák egyike a Földes Ferenc Gimnázium. A nemzetközi sikerekben történetének legjobb éveit éli, amit számon tartanak a világ számos országában. A túljelentkezés két és fél, háromszoros, a tanulói létszám 770-ről 880-ra emelkedett az elmúlt években. Az ország 38 olyan intézményének egyike, amely kiérdemelte a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet. Az intézményi innovációt jelzi a közel százmillió forintnyi pályázati támogatás, amit az elmúlt években nyert el az iskola. A tanárok jelentős része mestertanár, szakértő, országos szakmai bizottságok tagjai, tankönyvírók. De talán a legfontosabb, hogy a szülők és a diákok elégedettek, az intézményi tanfelügyelet csak dicsérő megállapításokat tett. 

A jelenlegi városvezetés szellemiségét jól mutatja, hogy Miskolcnak ezt az értékét -most, az önkormányzati választások kampányában- politikai előnyszerzésük érdekében próbálják lejáratni vitatott mutatók alapján. Ilyet egy lokálpatrióta, a várost szerető és tisztelő ember nem tesz! A legnagyobb hibájuk, hogy ezen tevékenységük közben arra sem gondolnak, hogy ezzel azokat miskolciakat, elsősorban fiatalokat sértik meg, akik a város jövőjét jelenthetik, akik a legtöbbet tehetnének a város felemelkedéséért. 

Földesista öregdiákként, sokunk nevében felszólítom Alakszai Zoltánt és támogatóit, hogy fejezzék be a Földes Ferenc Gimnázium lejáratását! Emlékeztetem őket, hogy egyszer ebbe már belebuktak…”

Megosztás

Related posts