Rongálás: rejtélyes módon csak az ellenzéki plakátokra hat a gravitáció

Megosztás

Plakátrongálás miatt feljelentést tett dr. Mokrai Mihály önkormányzati képviselőjelölt a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a DK és az MMM Mozgalom nevében. Mint arról portálunk is beszámolt, az ellenzéki összefogás aspiránsainak plakátjait valakik folyamatosan leverik, megrongálják. Amint a hirdetmények kikerülnek, alig pár óra múlva a födön végzik, rosszabb esetben eltűnnek. Miközben dr. Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP, valamint Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért polgármesterjelöltek plaktjai rejtélyes módon a helyükön maradnak.

Dr. Mokrai Mihály a városi kapitányság vezetőjének, dr. Bogyay Ferencnek címezte a feljelentést, leírva benne: “A plakátjaink kihelyezését az érvényben lévő kúriai döntésnek megfelelően, a közüzemi szolgáltatók részére bejelentettük, akik ezt tudomásul vették. Mindezek alapján plakátjaink kihelyezésre kerültek a város egész területén. 2019. szeptember 16. nap reggelétől azonban ipari méreteket kezdett ölteni plakátjaink eltulajdonítása és megrongálása.”

A jelölt konkrét eseteket is felsorolt: Erdei Sándor tábláinak 90 százalékát összetörték a Mátyás király és Dózsa György utcákon, dr. Mokrai Mihály plakátjait a Soltész-Nagy Kálmán utcán leszerelték, és a Vörösmarty játszótér környékén is, a Dankó Pista utcán a plakátjai felét leszaggatták. A Kassai és a Pozsonyi utcában leszerelték Veres Pál összes plakátját. Prokaj Tamásnak 27 plakátját vitték el, amiből a rendőrség négyet visszaadott.  Csontos Róbert képviselőjeöltnek az összes csíkplakátját leszedték. 

A képen a következők lehetnek: fa és túra/szabadtéri

Ez persze csak néhány eset a rongálásokból, éppen ezért arra kérik a kapitányságvezetőt, az ismeretlen elkövetőket kutattassa fel és vonassa felelősségre. “Számunkra érthetetlen, hogy egy olyan városban mint Miskolc, ahol ennyi térfigyelő kamera van, az elkövetők hogyan tudják tevékenységüket folytatni büntetlenül” – fogalmaz dr. Mokrai Mihály.

Megosztás

Related posts