Veres Pál megoldást keres és kínál Lyukóvölgy problémájára

Megosztás

Lyukóvölgy érzékeny pontja Miskolcnak, és a helyzet nemhogy javulna a városrészben, évről évre romlik. A területnek nem tett jót az sem, hogy a jelenlegi városvezetés nyomortelep felszámolást hirdetett, de csak a telepeket, a nyomort nem sikerült eltüntetniük. Koncepció nélkül, leginkább ész nélkül költöztette ki a lakókat a számozott utcákról, a Béke telepről, a Hideg-sorról, és még sorolhatnánk. Mert az öt évvel ezelőtti kampány ezt kívánta.Az utcára került lakóknak pedig nem volt hova menniük, többségük a Lyukóban keresett, talált házat. Leginkább másét…

Úgy tűnik, a fideszes városvezetés megoldást sem kínál a lyukói helyzetre, programjuknak nem része, hogy megszüntetnék a város szégyenfoltját. Veres Pál, a Velünk a Város Egyesület és az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje azonban kedden ellátogatott Lyukóvölgybe, Lyukóbánya, Annabánya telepre is. Két kísérője is volt: Csontos Róbert és Bazin Levente, a Veres Pál csapatát erősítő két önkormányzati képviselőjelölt.

A Lyukóvölgy teljes területét bejárták, majd a közösségi házban dolgozó szakemberekkel is beszélgettek. Ellátogattak az egykori bánya melletti területre, ahol egy elhagyatott épület áll, amely Veres Pál szerint alkalmas lehet csaknem negyven szociális bérlakás kialakítására.

Probléma a területen, a gyerekek messziről, kivilágítatlan utakon, télen sárban, fagyban járnak iskolába. A polgármesterjelölt szerint egy iskolabusz indítása segíthetné a lyukói gyerekek iskolába járását. Mindenekelőtt emberi körülményekre lenne szükség a városrészben, közösségi terekre, sportlehetőségre.

A tervek között szerepel, úgynevezett utcabizalmik kinevezése, akik felügyelnék területükön a rendet, illetve felelnének a közbiztonságért, azért, hogy az alapvető együttélési szabályok be legyenek tartva.

Megosztás

Related posts