A fideszes Soós hazudott, mégis ő kéri számon a jómodort

Megosztás

Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője egyre érzékenyebb, ha jómodorról van szó. Nem volt ez mindig így, hiszen a miskolci kormánypárti frakcióvezetőről a bíróság mondta ki, hogy hazudott Jakab Péter jobbikos politikusról.

Ez sem zavarja abban, és úgy tűnik, pártját sem, hogy ő kérje számon – vele kéressék számon – dr. Mokrai Mihályt. Olvasóink emlékezhetnek, a Velünk a Város Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje melegebb éghajlatra küldte el a múlt heti, MIKOM-székház előtti civil demonstráción megjelent ellentüntetőket. Akik egyébként a Kossuth utcai Fidesz-székházból érkeztek összeeszkábált transzparenseikkel. Érdemes megjegyezni, közterületfoglalási engedélyük sem volt, így a rendőrség nagy erőkkel szállt ki, hogy feloszlassa a bérdemonstrációt.

De miért is a szálka a Fidesz szemében a baloldali politikus? Talán azért, mert dr. Mokrai Mihály az az ellenzéki jelölt, aki a legtöbb beadványt nyújtja be a helyi választási irodához, ezekben pedig felhívja a figyelmet a Fidesz-KDNP törvénysértő viselkedésére, megmozdulásaira. (Persze ezek a törvénytelenségek sem okoznak gondot Soós Attilának. Például az az “apróság” sem, hogy a választási iroda vezetője dr. Alakszai Zoltán jegyző beosztottja. Azaz, irodavezetőként ő felügyeli a választás tisztaságát, azon választásét, amelyen főnöke polgármesterjelöltként indul.)

De az is Mokrai Mihály támadására ad okot, hogy ő az, aki gyakorta firtatja, szívesen látnák a miskolciak Alakszai Zoltán önéletrajzát, illetve jó lenne tudni, a jegyzőként dolgozol aspiránsnak mi is a valós végzettsége. Mert az ellenzék gyanúja az, hogy a Kriza útódjának javasolt politikus nem rendelkezik a jegyzőséghez szükséges papírokkal.

Azt is tudni kell, hogy Soós Attila, a Fidesz jómodor tagozatának vezetője elkésett a bocsánatkérésre felszólítással. Hiszen Mokrai nem sokkal a történtek után már válaszolt az őt ért vádakra. “Az ott hallott véleményemet továbbra is fenntartom, de annak kinyilvánítási formáját már nem gondolom szerencsésnek.”

Mindenesetre egyre jó volt Mokrai Mihály elragadtatása, személyében hosszú évek óta először egy ellenzéki politikus kerülhetett a Miskolci Napló címlapjára.

Megosztás

Related posts