Ön is egyre többet vásárol az internetről?

Megosztás

A GKI Digital és az Árukereső.hu közös felmérése szerint a tavalyi év első feléhez képest 16,4%-kal nőtt a netes vásárlások száma, így idén nettó 207,5 milliárdos féléves forgalmat bonyolított le az internetes kiskereskedelem a

A felmérés szerint a vevők között a műszaki cikkek a legnépszerűbbek, ezek fél év alatt 50 milliárd forintos forgalmat generáltak. Az átlagos kosárérték továbbra is emelkedik, a tavalyi 11 000 forintról idén már 11 333 forintra nőtt. Résen kell lennie a hazai webshopoknak, ugyanis az elmúlt másfél évben a külföldről vásárló magyarok aránya harmadával nőtt, így egyre inkább kénytelenek tartani a lépést a nemzetközi trendekkel.

A kutatásában részt vett web­áruházak látogatóinak 52 százaléka már valamilyen mobileszközről böngészik. Fejlődnek a fizetési lehetőségek is, de nagy hatással lehet az online vásárlásokra a népszerű online áruhitel, a márciusban induló azonnali fizetési rendszer, valamint a szeptember 14-én bevezetésre kerülő erős ügyfél-hitelesítési rendszer az online fizetéseknél.

Megosztás

Related posts