Harminc évre ítéltek egy gyermeket zaklató katolikus papot

Megosztás

Szexuális zaklatásban bűnösnek találták, ezért harminc év börtönbüntetésre ítélték Arthur Perraul katolikus papot az új-mexikói kerületi szövetségi bíróság bírája. Ítéletük szerint Perrault két éven át zaklatott egy kilenc éves kisfiút szolgálati helyén, az albuguerque-i Kirtland Légierő Támaszponton.

Perrault-t ugyan csak emiatt az egy esett miatt ítélték el, de tárgyalásán az ügyészek jelezték, hogy harminc éves papi pályája során több áldozata is volt. A tárgyaláson hét másikuk tett vallomást, akiket a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években zaklatott.

A most 81 éves Perrault 1992-ben megszökött a hatóságok elől. 2017-ben bukkantak a nyomára Marokkóban, ahol őrizetbe vették, és kiadták az Egyesült Államoknak, így sikerült felelősségre vonni. Az Ítélet kihirdetése után az ügyben eljáró ügyész, John Anderson közleményében azt írta, hogy “kevés szörnyűbb cselekedet van egy gyermek hosszú távú szexuális zaklatásánál”. “A mai ítélet végre felelőssé teszi Perrault-t megvetendő tetteiért” – írta.

Perrault-t szövetségi bíróság ítélte el szövetségi törvények alapján. Így büntetésének legalább 85 százalékát le kell töltenie, vagyis szinte biztos, hogy börtönben fog meghalni – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts