De mit keresett Alakszai a Cinefest színpadán?

Megosztás

Úgy tűnik mostanra gyakorlattá vált, hogy a városunk jegyzőjét küldi az önkormányzat a létező össze helyre, ahol színpadon lehet szerepelni. Az elmúlt egy-két hétben rengeteg olyan eseményen vett részt mikrofon előtt dr. Alakszai Zoltán, amikre ez előtt hivatásban álló városi jegyző még soha se vett részt tevékenyen.

A különböző iskolák mellett talán a napokban lezajló Cinefest megnyitója a legszembetűnőbb. Ugyanis a Holdingot képviselő, Bíró Tibor fesztiváligazgató mellett Csöbör Katalin és Alakszai Zoltán mondott köszöntőbeszédet a megjelenteknek.

A jelenlegi városvezetés foggal-körömmel próbál úgy csinálni, mintha máris Alakszai lenne a polgármester, ami (a mi tudomásunk szerint) ilyen formában példa nélküli a Magyar Köztársaság fennállása óta.

A helyi Fidesz eme két embere igazan fontos alakja lehet a kortárs filmművészetnek, hiszen Csöbör 10. a tizedik alkalommal nyitja meg a fesztivált, Alakszai pedig amellett, hogy újra a kamerák elé állhatott egy jól sikerült minap címlap reményeben, ő volt az, aki átadta az idei életműdíjat is a fesztivál díszvendégének, Bille August dán rendezőnek.

Bíró Tibor jelenlétét természetesen nem kell megindokolni, de azt már nem magyarázza meg senki, hogy miért kell egyből három – a kormány helyi holdudvarába tartozó – politikus egy szakmai megnyitó és díjátadó rendezvényre és miért nem nyithatta meg legalább egy olyan alak, aki a magyar, ne adj Isten miskolci filmes szakma táborát gyarapítja.

Erről a rendezvényről is leszűrhető, hogy a fideszmédia propagandagépezetének egy kicsike, halovány érzéke sincs ahhoz, hogyan is kellene úgy lobbizni, hogy az ne kizárólag csak nekik legyen nagyon jó.

borítókép: Boon

Megosztás

Related posts