Elköltötték a véletlenül nekik utalt milliókat, lopással gyanúsítják őket

Megosztás

Robert és Tiffany Williamset gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, miután a pár elköltött 107 ezer dollárt abból a 120 ezerből (durván 36 millió forint), amit egy tévedés miatt utaltak a bankszámlájukra.

A pennsylvaniai férfi és nő ahelyett, hogy kapcsolatba lépett volna bankjával, egyszerűen elköltötte a pénz jó részét. Saját bevallásuk szerint vettek egy terepjárót, egy lakókocsit, két quadot, egy autószállító utánfutót és még ezt-azt. 15 ezret a szükségben lévő barátaiknak adtak.

A bank tájékoztatása szerint egy pénztárosuk hibájából került a pénz Williamsék számlájára, egy georgiai ügyfelük utalásánál ütötte félre az alkalmazottjuk a célszámla számát. Miután a georgiai ügyfél jelezte a banknak, hogy az utalása nem ment át, a bank vizsgálatba kezdett. Ekkor fedezték fel, hogy a pénz Williamsékhez került.

A bank június 21-én beszélt Tiffany Williamsszel, aki már csak azt közölte velük, hogy már elköltötték a pénzt. Azt mondta, hogy megpróbál kitalálni valamit a pénz visszafizetésére, de többé nem vette fel a telefont, amikor a bank hívta.

Tiffany és Robert a kihallgatásán elismerte, hogy tudta, a pénz nem az övék. Robert Williams hétfői bírósági meghallgatása előtt azt nyilatkozta, hogy “csak annyit mondhatok, hogy rossz jogi tanácsot kaptunk valakiktől, és valószínűleg nem a legjobb döntést hoztuk végül”. A pár 25 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts