Egy borsodi rendőr zenés videóklippel dolgozik azon, hogy biztonságos legyen az iskolakezdés

Megosztás

Nem lehetek teljesen biztos a Miskolci Rendőrkapitányságon dolgozó Horváth Richárd r. fötőrzsőrmester motivációiban, hogy miért írt kedves dalszövegekkel oktatódalt a kisiskolásoknak, de lehetséges, hogy azért, mert úgy gondolta, a megszokott rendőrségi bikkfanyelv, hogy is mondjam csak, nem biztos, hogy tökéletesen érthető a szegény kisdedek számára – írja az Index.hu.

Például az ilyenek:

Az országos rendőrségi tapasztalatok alapján a tanévkezdet időszaka fokozott veszélyeket rejt a közúti közlekedésben, különösen a gyermekekre nézve. Ezért szükséges, hogy a járművezetők felkészüljenek az elmúlt hónapoktól jelentősen eltérő szeptemberi közúti forgalomra, az őszi időszakkal járó speciális kockázatokra. Szeptemberben az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége magasabb az átlagnál. 

Úgyhogy Horváth Richárd r. fötőrzsőrmester még videóklipet is készített “A piros az tilos!” témában írt dalához, hátha így jobban figyelnek majd a lurkók az utakon, és ezzel még az RTL Klub Híradójába is bekerült.

Akárhogy is, én azért szívesen hallanám azt is rímekbe szedve, hogy

A másik kockázat a nyári szabadságokat követően az utakon tömegesen megjelenő járművek. Ilyenkor a forgalomban részt vevő gépjárművek száma ugrásszerűen megnő, jellemzően a reggeli iskolakezdés és a délutáni befejezés időszakában zsúfolttá válnak az utak, így az autósok oldaláról jelentkező közlekedésbiztonsági kockázat is megnövekszik.

De nem kaphatunk meg mindent, amit akarunk.

Megosztás

Related posts