Ha kampány, akkor a főtér sem drága Miskolcon

Megosztás

Kampányban semmi sem drága. Ezt bizonyítja az is, hogy újra kiírta a Szent István tér átépítésével kapcsolatos közbeszerzési eljárást a miskolci önkormányzat. Úgy tudni, a beruházásra szánt összeget jelentősen emelték, valószínűleg amiatt, hogy az építőipari árak az elmúlt időszakban sokat drágultak. Vélhetően ez lehetett az oka annak, hogy az előző két tender eredménytelen volt.

Érdemes egy kicsit visszamenni az időben, egészen 2010-ig, amikor is dr. Kriza Ákos lett a város polgármestere. Akkoriban nagy lendülettel kezdte tervezni a főtér átépítését, olyannyira, hogy még a városlakókat is bevonta az ötletelésbe. Mondhatjuk azt is, ez volt az első és utolsó eset, hogy bármiben is meghallgatta volna a miskolciak véleményét.

De a lendület elfogyott, a tervekből – amihez neves szakemberek, a város potentátjai is adták a nevüket – nem lett semmi. Pár évvel ezelőtt egyszerűen csak lebetonozták a Szent István teret.

Most újra próbálkoznak. A konkrét tervekről azonban sem az építészek, sem a miskolciak nem tudnak semmit, de a leendő beruházás költségvetését – amit tavasszal is a város “szakértői” becsültek meg – megduplázták… Nincs kétségünk, hogy nem a lendület, sokkal inkább a kampány hajtja a miskolci városvezetést.

Megosztás

Related posts