Alakszai kampányában az idős, betegek nem számítanak

Megosztás

Tegnap is szuper volt a hangulat a Miskolci Sörfesztiválon! – adja hírül Facebook-oldalán dr. Alakszai Zoltán. Hogy ezt milyen minőségében teszi, egyelőre nehéz eldönteni, de jelen esetben maradjunk a jegyzőségnél. Márcsak azért is, mert már évek óta hozzá is érkeznek panaszok a rendezvény zajszintjével kapcsolatban. Egészen pontosan: a megengedettnél hangosabb a fesztivál. Alakszai Zoltán pedig széttárja a kezét, és csak annyit tud mondani, szuper a hangulat.

Nos, amíg ő péntek este jól szórakozott, addig a környéken lakók nem tudtak aludni. De mehetünk messzebbre is, több kilométeres körzetben probléma, a sörfesztivál “beköltözik” a nappalinkba. A koncerteket kiválóan élvezhetjük otthon is, nem kell kifizetnünk érte a többezer forintos belépőket. Sőt, a sör és a harapnivaló is olcsóbb, ha a hűtőből vesszük ki.

De erre lehet mondani, ezt a pár napot mindenki kibírja, örüljünk, hogy van rendezvény a városban. Örüljünk. Közben ne felejtsük el, nem az a legnagyobb baj, hogy a sztárfellépők beköltöznek az otthonainkban, sokkal nagyobb gond, hogy a közeli kórházak kórtermeibe is. A Népkerttől alig egy kilométerre – talán nincs is annyi – van a Semmelweis kórház, ahol az intenzív osztályon a súlyos betegek is kénytelenek hallgatni a fesztivál fellépőit.

Egyik olvasónk panaszkodott arra, hogy frissen műtött 82 éves édesanyja egész éjjel nem tud aludni, mert dübörög a zene, remegnek az ablakok. Igen, csak pár napig tart a program, de ez a súlyos betegeket nem vigasztalja.

Mint ismert, a környékbeliek már több hatósághoz is fordultak a zajszint miatt, eredménytelenül. Korábban egy magánszemély közérdekű adat megismerése iránti kérelmet nyújtott be, hogy a rendezvénny engedélyezésével kapcsolatos iratokat megismerje, ezt azonban a város jegyzője az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló törvény egyik bekezdése alapján megtagadta.

A lakók többször jelezték, nem azt akarják, ne legyen sörfesztivál, csak azt, találjon a fesztiválnak más, kevésbé frekventált helyet a város. Kérésük süket fülekre talált.

Alakszai Zoltán jegyző, polgármesterjelölt – és még sorolhatnánk – viszont szuperül érzi magát a sörfesztiválon. Mert nem csak a koncertek dübörögnek, a kampány is, amiben az idős betegekre nem számít a Fidesz.

Megosztás

Related posts