A Kriza-huszároknak lett helye, az ifiháznak csak hűlt. Tüntet az ellenzék

Megosztás

Tiltakozásra hív az ellenzék: szeptember 9-én délután 4 órától várják a szimpatizánsokat a néhai Ifjúsági és Szabadidő Ház elé. A város megszűntette az intézményt, megígérve, majd épít egy újat, mert a rendészetnek kell a hely. A rendészetnek lett is helye, az ifiháznak azonban csak hűlt…

“Két éve több százan kötöttünk kék szalagot az Ifiházra szolidaritásunk jeléül – kezdi Facebook-bejegyzését dr. SImon Gábor szocialista frakcióvezető. – Az ellen tiltakoztunk, hogy a nagyteremből kameraközpontot akarnak csinálni, pedig azt bárhol el lehetne helyezni. A városvezetés rögtön sajtótájékoztatót tartott és bejelentette: „Zene- és táncművészeti képzési központ létesül Miskolcon. A centrum, amely jövőre megkezdheti működését, “természetesen befogadja majd az Ifiházat is, valamennyi jelenlegi funkciójával együtt” Az alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a centrum a Csengey utca 4. szám alatt, egy évek óta üresen álló egykori iskolaépületben kap helyet, ahol a fiataloknak lehetőségük lesz a tanulásra az alapfokú táncoktatástól a félprofi képzésig. „
Azt ígérték, hogy 2018-ra kész lesz az új központ, ahová a gyerekek átköltözhetnek. Nem így történt, tehát hazudtak. Az építkezést el sem kezdték, de a fiatalokat kipakolták az Ifiházból, onnan, ahol közel fél évszázada gyakorolnak.
Két éve azt is mondták, hogy az épület rossz állapotban van, fel kel újítani. Két év alatt ezt sem csinálták meg, most is csak a kameraközpont magasságáig festettek ki. Ez a történet a leköszönő városvezetés igazi arca!
A közgyűléssel most szerdán szavaztatták meg a kameraközpont helyszinét, amit a fideszes képviselők lelkesen támogattak. Senkinek nem jutott eszébe, hogy mi lesz a fiatalokkal. 9-én avatják a kameraközpontot, amit hangzatosan Operatív Műveleti központnak kereszteltek. Hogy milyen műveleteket csinálnak arra nem adtak választ. És arra sem, hogy mi lesz a fiatalokkal. Most ismét itt a tiltakozás ideje, amire a 9.-e jó időpont, de az október 13 is megfelel!”

Megosztás

Related posts