Nem kell tartani a BorsodChem füstjétől

Megosztás

Ma reggel számoltunk be a hírről, hogy kigyulladt a BorsodChem Kazincbarcikán található raktára. A lángokat reggelre a miskolci és a helyi tűzoltók eloltották, ám a helyiek között elterjedt a rémhír, hogy mérgező anyagok kerülhettek a levegőbe, ezért mindenki tartózkodjon annak belélegzésétől.

Való igaz, hogy a gyár egyik külső, főként festék és oldószer tárolására használt raktára gyulladt ki, de a helyszínre érkező katasztrófavédelem mérései alapján nincs ok az aggodalomra. Dojcsák Dávid tűzoltó százados elmondta: lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a méréseik alapján káros anyag nem került a levegőbe. A tűznél természetesen keletkezett fűst, mint bármely más tűzesetnél, az azonban nyolc órára már eloszlott, nem volt nyomonkövethető.

A tűz kapcsán kisebb pánik tört ki a helyiek körében, az a hír is elterjedt, hogy az iskolák a rendkívüli állapot miatt hazaküldik a gyerekeket. Ez főként a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kapcsán terjedt el, de a gimnázium igazgatója, Balla Árpád cáfolja a rémhírt.

Megosztás

Related posts