Kásler szerint az asszonyok akkor szülnek, ha arra nevelik őket

Megosztás

Röviden de az emberi erőforrások minisztere is felszólalt a kormányzati szervezésű III. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Várkert Bazárban. Kásler Miklós miután összefoglalta a korábbi beszédekben elhangzottakat, kijelentette:

“Én úgy gondolom, az asszonyok akkor szülnek, ha akarnak, ha késztetésük van rá. Ha úgy nevelik őket, hogy a család érték, hogy a gyermek érték, hogy az élete akkor teljes, akkor teljesedik ki, ha a teremtés célját valósítja meg,”

Szerinte “ha ezt a személetmódot vissza tudnák emelni abba a helyzetbe, ahol mindig is volt, egészen a legutolsó évtizedekig, akkor nagyon gyorsan megoldódna a probléma.”

Kásler szerint a kormányoknak azontúl, hogy biztosítaniuk kell a materiális feltételeket, hogy “aki szülni akar, az szülni tudjon,” kötelességük “a szellemi háttér” megteremtése is. Ahogy Magyarországon is tette a kormány:

“a magyar kormány 2010 óta családbarát politikát folytat, amit azt jelenti, hogy minden döntést erősen befolyásol, prioritást jelent, hogy milyen hatást gyakorolnak a családra.”

index.hu

Megosztás

Related posts