73 évesen szült egy indiai nő

Megosztás

Ikreknek adott életet egy 73 éves asszony az India déli részén fekvő Andhra Padesh államban. A gyermekek császármetszéssel jöttek világra, de mind ők, mind az anyuka jól vannak. Az apáról viszont ez nem mondható el, a 82 éves férfi ugyanezen a napok sztrókot kapott, jelenleg kórházban ápolják.

A kismama, Mangayamma Yaramati és férje szinte egész életükben próbálkoztak a gyermeknemzéssel, számos orvosnál jártak, eredménytelenül. A tradicionális indiai társadalomban a falvak közösségéből kinézik azokat a nőket, akiknek nem születik gyerekük.

“Gyermektelen hölgynek neveztek. Az emberek vádló tekintettel néztek rám, mintha csak valami bűnt követtem volna el. A férjem azonban sziklaszilárdan állt mellettem” – monda el a nő a Times of Indának. Szülése napját emiatt életet legszebb pillanatának nevezte.

Az asszony mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe, a lombikbébiprogram megkezdése után 2 hónappal meg is fogantak az ikrek. A mesterséges megtermékenyítés elvégzése előtt a nőgyógyászuk konzultált kardiológussal és gyermekgyógyásszal is, mielőtt vállalta volna a beavatkozást. Többször beszélt vele pszichológus is, így megbizonyosodtak afelől, hogy mentálisan friss. Egészségi állapota korához képest remek.

Számos indiai nőgyógyász szólalt fel a beavatkozás ellen. A kezelést végző orvos megtagadta, hogy további részleteket áruljon el a folyamatról, az érintettek személyiségi jogaira hivatkozva. Így azt sem árulta el, hogy biológiailag is a házaspár-e a gyermek. Azt azonban állítja, mindenben betartották a törvényeket – írta az Index.hu.

Megosztás

Related posts