Rákapcsolt Orbán Ráhel divatcége

Megosztás

A focicsapatok után a közhivatalok alkalmazottainak öltöztetéséről is gondoskodni kíván Orbán Viktor mindenható állama – írja e heti számában a HVG.

A lap információi szerint a kormányfő lányához közel álló divatügynökség mentoráltjai már tervezik a közszféra dolgozóinak szánt darabokat.

“Az állami szerepvállalás a divatban csak itthon tűnik szokatlannak, számos országban ez bevett gyakorlat” – mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Dizájn Ügynökség (MDDÜ) igazgatója a Magyar Nemzetnek. A divat két éve került a Fidesz és személy szerint Orbán Viktor kormányfő érdeklődésének homlokterébe. Akkor 2 milliárd forintos költségvetési támogatással megerősítették a Magyar Turisztikai Ügynökség égisze alatt működő divatügynökséget, amelynek élére – havi 2 milliós fizetéssel – Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia került.

Rövid regnálása óta a divatügynökség eljutott oda, hogy lényegében az egész ágazatot lefedő szervezetté vált. Idén tavasszal lezárult az első mentorprogramja, amit azóta újabb követett. A Budán, az Istenhegyi út egyik patinás villájában berendezkedett divatügynökség egyengeti azok útját is, akik nemcsak nevet, de jelentős megrendeléseket is szeretnének magukénak tudni. Most például a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. formaruhatervezésre szóló pályázatára toborozzák a fiatal tehetségeket. A HVG forrásai szerint a mostani pályázat nem hirtelen felindulásból született, hanem hosszabb távú stratégia első lépése.

Egy forrás azt mondta,

az összes közhivatali dolgozó öltöztetése is a tervek között szerepel.

Megosztás

Related posts