Kibiztosított vadászpuskát fogtak a Velünk a Város aktivistáira

Megosztás

Augusztus 29-én, a kora hajnali órákban, Miskolc 2. választókörzetében történt a westernfilmekbe illő jelenet.

Két aktivista létrával, láthatósági mellényben helyezte ki a közterületeken álló villanyoszlopokra Cseléné Figula Edina választási plakátjait, amikor az Erkel Ferenc utcában egyszer csak kijött egy férfi az egyik házból, rájuk szegezve duplacsövű puskáját, amin még egy lézer-irányzék is be volt kapcsolva.

A férfi kérdőre vonta a Velünk a Város plakátolóit, hogy mit keresnek arra, miközben a fegyvert végig az egyikükre szegezte a kireteszelt és felhúzott elsütő-szerkezetű shotgunt.

Így körülbelül egy percig tartotta őket sakkban, miközben a két fiatal igyekezett tisztázni a helyzetet, miszerint ők csak a plakátokat szerették volna elhelyezni a közterületen. A férfi ezután körbejárta teherautóját, de végig rájuk szegezte a vadászpuskáját, ami jól látszott, hiszen egyikük mellkasán villódzott a lézerirányzék.

Miután a férfi konstatálta, hogy a járművének semmi baja, leeresztette a fegyvert és elsztorizta, hogy milyen sokszor lopták már meg és rongálták meg a teherautóját is. Saját maga bevallása szerint szállítási vállalkozó és a háza egyben a telephelye is, amit nagyon félt a tolvajoktól.

Mondanunk sem kell, hogy a két áldozatot rendkívül felkavarta az eset, de bennünk is komoly aggályokra ad okot. Városunkban itt tart a közbiztonság? Bárkire fegyvert foghatnak a nyílt utcákon?

A Városi Rendőrkapitányságnál dr. Mokrai Mihály tett feljelentést a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület képviseletében.

Megosztás

Related posts