Szeptembertől újra a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint járnak a buszok

Megosztás

Augusztus 31-én véget ér a nyári szünet, szeptember 2-től ismét az iskolai előadási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Az iskolakezdés zökkenőmentes indulása érdekében a 2019. szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek.

Augusztus 30-án, pénteken még a tanítási szünetes, hét utolsó munkanapja, 31-én szombaton a szabadnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Szeptember 1-én vasárnap, a munkaszüneti, illetve a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző napnak, 2-án, hétfőn a hét első iskolai előadási és munkanapjának, 3-án, kedden az iskolai előadási és munkanapoknak megfelelően közlekednek a járatok.

A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk/gyakorlati helyük között – helyközi utazáskor – 90%-os bérlet megváltására jogosultak. A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50%-os menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt. A megváltott bérletekre az utas által kötelezően feltüntetendő adatokat – a nevet, az oktatási azonosítót, a bérletigazolvány/ bérletkártya számát – tollal, jól olvashatóan rá kell írni, kivéve, ha a kapott bérleten nyomtatott formában ezen adatok valamelyike már megjelenítésre került. A kedvezményre való jogosultságot – minden esetben – érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni.

Kérjük utasainkat, hogy az utazásuk előtt minden esetben tájékozódjanak a VOLÁNBUSZ és a Közlekedési Központok honlapján is elérhető menetrendi változásokról, valamint a kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről.

Megosztás

Related posts