Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék a köznevelési törvény jogsértő módosítása miatt

Megosztás

Öt parlamenti párt kéri közös beadványban az Alkotmánybíróságot, hogy semmisítse meg a köznevelési törvény júliusban elfogadott módosításait.

Az egyes frakciók képviselői péntek délután sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogy az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd is aláírta azt a beadványt, amely szerint 

Az elfogadott módosítások súlyos jogsértéseket okoznak, azok szellemisége is alkotmánysértő és a jogszabály nagyon sok ponton nem tartja be a jogállamiság követelményeit.

Áder János köztársasági elnök július 18-án írta alá a kétharmados Fidesz-KDNP többség által elfogadott módosításokat. Ezek értelmében a kormány megszünteti a tanulóköröket; és más alternatív iskolákat; megnehezíti a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek sorsát; a jövőben tantestület, a szülők és a diákok nem is véleményezheti, ki lesz az új iskolaigazgató; hiába tüntettek ezellen az elkeseredett szülők, akik közül többen arról beszéltek: ha a törvény életbe lép, gyerekeikkel együtt kénytelenek lesznek elhagyni az országot.

444.hu

Megosztás

Related posts