Több, mint kétmilliárddal tartozik a vizes VB-t szervező cég az államnak, még sincs retorzió

Megosztás

Összesen 2,3 milliárd forintot kellett leírnia az Antenna Hungária állami távközlési cégnek, mert a 2017-es vizes vb-t szervező cég nem fizette ki tartozását – értesült a 24.hu.

Az állami cég májusban leadott beszámolójában úgy fogalmaztak: az Antenna a szükséges lépéseket megtette a követelés behajtása érdekében, ám a jogi eljárás a mérlegkészítés időpontjában még folyamatban volt.

Azt nem részletezték, hogyan próbálták érvényesíteni a 2,3 milliárd forintos követelést, de a Bp2017 beszámolója alapján úgy tűnik, perig nem fajult a dolog, legalábbis május végén még nem tudtak arról, hogy bármilyen per lett volna folyamatban az állami szervezőcéggel szemben.

Az Antenna Hungária – saját bevallása szerint – az elmúlt években elért legnagyobb eredményei közé sorolja a vizes vb-t: a cég a rendezvényen 180 kamerával közel 322 órányi nemzetközi adást gyártott és 48 kamerajel folyamatos élő streamjét biztosította.

A legóvatosabb becslések szerint egyébként a 2017-es vizes világbajnokság megrendezése 110 milliárd forintjába került a magyar államnak.

Megosztás

Related posts