Áramlopással vádolják a Szomorú Szamurájt

Megosztás

Három év alatt 1,75 millió forinttal károsította meg az áramszolgáltatót egy belvárosi teaház üzemeltetője, áll a Fővárosi Főügyészség közleményében. Bár ebből az üzemeltető személye nem derül ki, a korábbi hírek alapján  feltételezhető, hogy Kozsóról van szó.

Az énekest volt üzlettársa jelentette fel, mert szerinte az üzletben visszafelé pörgött a villanyóra. A vádirat szerint az történt, hogy az énekes valakit rábírt arra, hogy  „a vendéglátóhely hitelesített villanyórája zárpecsétjét, (plombáját) eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza”. 

Az ügyészség szerint a vádlott ráadásul a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársait pedig nem engedte be az üzlethelyiségbe. A teaház 2013 áprilisától 2016 áprilisáig működött így, amivel összesen 1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak.

Kozsó ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emeltek vádat. Ha az énekes az előkészítő ülésen beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség  1 év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza a bíróságnál – írta az Index.hu.

Megosztás

Related posts