Így csalta el a miskolci Fidesz már első nap az aláírásgyűjtést

Megosztás

Saját kapunyitó, fenyegetés, láthatatlan aláírásgyűjtő ívek, láthatatlan fideszes aktivisták, mocskolódás – csak néhány eszköz, amivel már a kampány startolásakor bepróbálkoztak a fideszesek Miskolcon. Persze nem volt kétségünk afelől, hogy nem így lesz, de azért volt egy pár eset, ami kiverte a biztosítékot a választóknál. Csokorba szedtük, döntsék el önök, mennyire tisztességesen kampányol a Fidesz.

Dr. Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje már szombat délelőtt 10 óra körül hírül adta Facebookján, megvan a jelöltséghez szükséges 500 aláírás töbszöröse. Még azt is odaírta, alig két óra alatt sikerült ezt összehoznia aktivistáinak. Ez azért érdekes, mert reggel 8-tól lehetett átvenni az íveket, az ellenzék képviselői reggel 8 és 10 óra között ott voltak a választási irodában, hogy elhozzák az okmányokat, de fideszesekkel – ez idő alatt – nem találkoztak. Kérdés, a kormánypárt képviselőjelöltjei mikor vették át a hivatalos papírokat, ha már tízkor bejelentették, megvannak az aláírások? Illetve hogyan lettek meg az aláírások, ha át sem vették azokat?

A közösségi oldalon is rákérdez valaki: talán ők hamarabb megkapták. Ami persze jogellenes lenne, ha valóban így történt volna. Így csak azt tudjuk elképzelni, a Fidesz jelöltjei láthatatlanok, vagy a kérdőívek azok. Minden más esetben csalásról beszélhetünk.

A kampány első napjára jutott más is. Szombat délután már kérdőívekkel járták a társasházakat a jelöltek, ellenzékiek, fideszesek egyaránt. Eddig nincs is gond, de amíg az ellenzéki jelölteknek egyenként kellett felcsengetni a lakásokba, hogy beengedjék őket, addig a kormánypárti aktivisták saját kapunyitóval jutottak be a lépcsőházakba. Ez így legális, honnan volt kulcsuk?

A fideszes aláírásgyűjtőknél érdemes odafigyelni a szófordulatokra is, ők ugyanis Alakszai Zoltán polgármesternek gyűjtenek ajánlást. Értik, ugye, polgármester? Nem vacakolnak olyan aprósággal, hogy még csak jelölt. Igaz, nehéz is megállapítani Alakszai Zoltánról, hogy mi is igazán: jelölt, vagy jegyző. De semmiképp sem polgármester.

Aki pedig nem ír alá a fideszeseknek, azt megfenyegetik – ezt többen is jelezték portálunknak. Egészen pontosan a következő történt: a fideszes azt mondta, ha nem támogatják jelöltjüket, akkor felírják a nevüket egy másik listára, és majd meglátják, annak milyen következménye lesz. Ennyit a tisztességről, demokráciáról.

És ez még csak a kampány első napja volt.

Megosztás

Related posts